Gedichtengoed en Zo

Gedichtenbundel en bloemlezing:


Tussen Droom en Daad….
….ofwel: “De Betrekkelijkheid van een Tragische Komedie”

GEDACHTEN EN GEDICHTEN
van Elisabeth Pijper

En dan is er een boek...

Het begin ervan ontstond ook toen ik veertien jaar oud was. Toen dacht ik al zo over het leven na, dat ik een titel op papier schreef en dat jarenlang bewaarde in een map: “De Betrekkelijkheid van een Tragische Komedie”. Daar zit alles in wat het leven tot leven maakt. Naast die titel schreef ik ook enkele gedichten en dat heb ik meer dan veertig jaar gedaan. Ze belandden ook in de map en daar waren ze veilig. Want schrijven maakt kwetsbaar, behalve als het in die map blijft zitten. Waarom ik ze dan uit de map heb gehaald? Omdat ik mezelf wilde laten zien. En dat heeft zo zijn gevolgen gehad. In intieme kring is het nog betrekkelijk onschuldig maar om nou je binnenste kern te openbaren in een boek, dat is een heftig proces.
Ik begon met verzamelen, rubriceren en thema’s bedenken (Jeugdherinneringen, Natuuroverpeinzingen, Levensfilosofie, Spelen met Taal, De Dood, Argentijnse Tango, Erotiek, Haiku, Gek Gedacht Goed Gedicht en Lastige Liefde) en voor ik het wist was ik er dag en nacht mee bezig. Bijna zes maanden creatief bezig zijn, met veel zelfdiscipline en volharding doorgaan. Vooral het vormgeven en bouwen tot een echt boek is een proces wat moeilijk is, maar gek genoeg ook vanzelf gaat. Stap voor stap tot het ineens een echt mooi boek is. Dan is er trots. Maar nog steeds die kwetsbaarheid. Want eigenlijk wilde ik het daarna weer terug in de map doen.
Het proces van drukken tot boek duurde tot 27 juni 2014. Een gedenkwaardige dag, want toen liet ik het boek of eigenlijk de boeken “geboren ”worden. Dat gebeurde tijdens een boekpresentatie in De Woude te Noord-Holland. De Woude is een eilandje in het Alkmaardermeer en een nostalgische plek voor mij. Toen ik daar stond en het eerste exemplaar aan mijn 87 jarige vader overhandigde was ik ontroerd. En aan de reacties van de aanwezigen te horen, was deze avond met de boeken een succes. Dit succes was mede te danken aan het geweldige optreden van de Pheasant Pluckers, een band die muziek, theater en komedie perfect weet te combineren. 

Om niet in een keer alles van mijzelf weg te geven heb ik uit dat grote boek een bloemlezing gemaakt. De titel uit de map van vroeger is subtitel geworden.

Tussen Droom en Daad….
….ofwel: “De Betrekkelijkheid van een Tragische Komedie”

Bloemlezing uit:
GEDACHTEN EN GEDICHTEN
Dit boek is te koop voor € 19, 95                                                                                                                  

ISBN 978-90-823176-1-9


    

Echter, voor maar vijf euro meer is het volledige werk
Tussen Droom en Daad….
….ofwel: “De Betrekkelijkheid van een Tragische Komedie”
GEDACHTEN EN GEDICHTEN
verkrijgbaar voor € 24, 95                                                                                                                               

ISBN 978-90-823176-0-2

Als u een e-mailbericht stuurt naar elisabethpijper@hotmail.com stuur ik een factuur naar het door u opgegeven adres. Na ontvangst van het factuurbedrag, vermeerderd met € 2,50 verzendkosten, stuur ik u het gevraagde boek toe.