Gedichtengoed en Zo

Gedichtenbundel en bloemlezing:


Tussen Droom en Daad….
….ofwel: “De Betrekkelijkheid van een Tragische Komedie”

GEDACHTEN EN GEDICHTEN
van Elisabeth Pijper

Wie ben ik?

Mijn naam is Elisabeth Pijper en woon al bijna 30 jaar in Hilversum. Hoewel ik trots ben op mijn naam, is er een ontwikkeling van 56 jaar voor nodig geweest om te worden wie ik nu ben.

“Zijn” is geen statisch gegeven. Vanaf mijn geboorte tot nu ben ik steeds in beweging geweest en daarbij was leren zowel op als buiten school een belangrijk gegeven om te kunnen bestaan. 

Ik vond het altijd heerlijk om te lezen en schrijven. Toen ik veertien jaar oud was las ik meestal “moeilijke” boeken. Over filosofie en over eendimensionaal denken bijvoorbeeld, dan zie je het leven als een dunne streep. Gelukkig zie en beleef ik het leven als driedimensionaal: Ik kan het zien, horen, voelen ruiken en proeven.

Het kunnen zien en de essentie van goed kunnen zien heeft zich ook vertaald naar het medium fotografie. Daarin kan ik het essentiële van een landschap of een bloem vastleggen. Dat is een verrijking.

Iets essentieels vertalen in kernachtige woorden of beelden zodat het een diepere betekenis krijgt is een verrijking. Ben ik daarmee een schrijver, dichter of fotograaf? Van alles een beetje. Maar bovenal ben ik een mens die het leven wil vastleggen in een mooie foto, een gedicht, of een verhaal.